19 Μάρτη - Διαδηλώσεις ενάντια στην Ευρώπη-φρούριο

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 7/3 σύσκεψη εκπροσώπων σωματείων και φορέων, μετά από πρόσκληση της Ε.Λ.Μ.Ε. Λέσβου (http://elmeles.blogspot.co.ke/2016/03/blog-post_2.html), για τη διοργάνωση συλλαλητηρίου για το προσφυγικό στις 19 Μάρτη (12:00 μ., Πλατεία Σαπφούς). Πήραν μέρος εκπρόσωποι από το ν.τ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τον Σ.Ε.Π.Ε., την Ένωση Ιατρών Ε.Σ.Υ., τον Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου Μυτιλήνης, τον Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α., το Σ.Ε.Μ.Μ.Ε.Λ., την Εργατική Λέσχη Λέσβου.
Η Ε.Λ.Μ.Ε. Λέσβου κατέθεσε την παραπάνω πρόταση και αναπτύχθηκε γόνιμη συζήτηση και προβληματισμός, με κοινό στοιχείο την αγωνία η κινητοποίηση των εργαζομένων για το μεταναστευτικό να έχει διάρκεια και να γίνεται με συνέπεια. Τα μέλη των Δ.Σ. δεσμεύθηκαν να μεταφέρουν την πρόταση στα συμβούλιά τους και να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο, στο οποίο κάθε φορέας, σωματείο ή συλλογικότητα θα μπορεί να συμμετάσχει και με το δικό του πλαίσιο.

Σε κάθε περίπτωση, ως Ε.Λ.Μ.Ε. Λέσβου, θεωρούμε πως οι διαδηλώσεις στις 19 Μαρτίου, στη Μυτιλήνη και σε δεκάδες ακόμα πόλεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, μπορούν να στείλουν ένα μήνυμα αλληλεγγύης για τους μετανάστες και διαμαρτυρίας απέναντι στις πολιτικές της Ευρώπης-φρούριο, όπως και να εκφράσουν το πηγαίο αίσθημα συμπαράστασης που διακρίνει την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού τους τελευταίους μήνες. 

Σχόλια