Πρόσκληση σε σύσκεψη

Συναδέλφισσες/-οι
Η αντιμεταναστευτική πολιτική της Ευρώπης-φρούριο εντείνεται όλο και περισσότερο. Πρόσφυγες και μετανάστες εξακολουθούν να πνίγονται στο Αιγαίο, να αντιμετωπίζουν νέους φράχτες στην πορεία τους, να διαβιώνουν μέσα σε άθλιες συνθήκες, παρά το τεράστιο κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης από τον ελληνικό λαό.
Στις 19-20 Μαρτίου είναι προγραμματισμένη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα αποφασίσει, εκτός των άλλων, ακόμα μεγαλύτερη στρατιωτικοποίηση των συνόρων, επαναπροωθήσεις μεταναστών, πολιτικές αποτροπής της μετακίνησής τους. Ήδη οι δυνάμεις της Frontex και του ΝΑΤΟ έχουν αναλάβει αυτό το ρόλο στο ανατολικό Αιγαίο.
Με αφορμή τη Σύνοδο αυτή και την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού (21/3), σε δεκάδες μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, και στην Ελλάδα, διοργανώνονται κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για τις πολιτικές της Ευρώπης-φρούριο και αλληλεγγύης στους μετανάστες. Η Ε.Λ.Μ.Ε. Λέσβου, στα πλαίσια και των αποφάσεων της Ομοσπονδίας και σε συνέχεια προηγούμενων πρωτοβουλιών της, διοργανώνει αντίστοιχη κινητοποίηση στη Μυτιλήνη στις 19 Μάρτη, πρώτη ημέρα της Συνόδου, καλώντας καταρχάς σωματεία, φορείς και συλλογικότητες σε σύσκεψη συντονισμού τη Δευτέρα 7 Μαρτίου στο 1ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης (Δημοτικός Κήπος) στις 6:00 μ.μ..

Να ανοίξουν τα σύνορα, ελεύθερη μετακίνηση για όλους, κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης, έξω το ΝΑΤΟ και η Frontex, άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες, νομιμοποίηση των μεταναστών, ανθρώπινες συνθήκες φιλοξενίας. 

Σχόλια