Για το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ

Η ΕΛΜΕ Λέσβου εκφράζει την αλληλεγγύη της σε όλους τους υπαλλήλους της ΕΡΤ, οι οποίοι βρέθηκαν ξαφνικά απολυμένοι με μία πραξικοπηματική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Κι αυτό είναι μόνο η αρχή μιας επιχείρησης κατάργησης δεκάδων οργανισμών του δημοσίου, κοινωνικών δομών και υπηρεσιών, και μαζί η αρχή των απολύσεων που απαιτεί η τρόικα. Ειδικότερα, συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους της ΕΡΑ Αιγαίου που χρόνια τώρα δίνουν μάχη για την ενημέρωση και τον πολιτισμό στις ακριτικές περιοχές μας.


Το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι ενταγμένο σε μια διαδικασία λεηλασίας της δημόσιας περιουσίας από το ιδιωτικό κεφάλαιο και τους εργολάβους των συχνοτήτων αλλά και σε μια προσπάθεια ασφυκτικού ελέγχου της ενημέρωσης από τη κυβέρνηση Σαμαρά και τα συμφέροντα που αυτός εκπροσωπεί. Είναι ταυτόχρονα και ένα σκληρό μήνυμα προς τους εργαζόμενους πως οποιοσδήποτε μπορεί να απολυθεί οποιαδήποτε ώρα, πως δημόσιοι φορείς μπορούν να καταργούνται σε μια νύχτα, πως η κυβέρνηση μπορεί να πάρει τις πιο ανάλγητες κοινωνικά αποφάσεις.

Ως κλάδος που βρισκόμαστε και εμείς μπροστά στο χείλος μαζικών απολύσεων η συμπαράσταση και η συμμετοχή μας σε κάθε κινητοποίηση είναι δεδομένη. Κανένας αγωνιζόμενος κλάδος δεν πρέπει να μένει μόνος του.

Αύριο Πέμπτη 13/6 απεργούμε όλοι. Εμείς οι «επιστρατευμένοι» καθηγητές συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις και σε κάθε κινητοποίηση με επίκεντρο την ΕΡΑ Αιγαίου (11:00, Δημοτικό Θέατρο). Προσυγκέντρωση της ΕΛΜΕ Λέσβου στις 08:00 στα Κεντρικά Λύκεια.

Σχόλια