12 Ιουλ 2013

Επιστολή προς τους βουλευτές

Αξιότιμε κ. υπουργέ

Αξιότιμοι κ. βουλευτές

Η κυβέρνηση, την οποία στηρίζουν τα κόμματά σας, έφερε στη βουλή στις 9/7 πολυνομοσχέδιο το οποίο προβλέπει, εκτός των άλλων, την κατάργηση 52 ειδικοτήτων της Τεχνικής κυρίως Εκπαίδευσης, οδηγώντας 2.000 εκπαιδευτικούς στον Καιάδα της απόλυσης, και το οποίο διαλύει μία εκπαιδευτική δομή στην οποία φοιτούν χιλιάδες μαθητές οι οποίοι τώρα δεν μπορούν να πάρουν απολυτήριο.

Με τον τρόπο αυτό, από τη μια, οξύνεται το κοινωνικό πρόβλημα, αφού εκατοντάδες ακόμα εκπαιδευτικοί προστίθενται στον μακρύ κατάλογο της ανεργίας, έναν κατάλογο στον οποίο ήδη γράφτηκαν οι 10.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που δεν προβλέπεται να ξαναπροσληφθούν το νέο σχολικό έτος και, από την άλλη, χιλιάδες μαθητές εξωθούνται από το δημόσιο σχολείο ή στέλνονται στην ιδιωτική εκπαίδευση-κατάρτιση, όπου κυριαρχεί η λογική της «μαθητείας», δηλ. της προσφοράς της μαθητικής νεολαίας στις επιχειρήσεις για δωρεάν και ανασφάλιστη εργασία.

Με το πολυνομοσχέδιο αυτό ξεδιπλώνεται το «νέο σχολείο» της αγοράς και στο χώρο της τεχνικής - επαγγελματικής εκπαίδευσης: το σχολείο των απολύσεων, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, της ημιμάθειας, της φτηνής κατάρτισης, της δουλειάς χωρίς δικαιώματα, ένα σχολείο που βασικό στόχο έχει να δημιουργήσει το νέο φτηνό, ευέλικτο εργατικό δυναμικό. Αυτό το σχολείο σχεδίαζαν κυβέρνηση, κεφάλαιο, Ευρωπαϊκή Ένωση, πολύ πριν τα μνημόνια, αυτό προωθούν και σήμερα με τη συνδρομή των μνημονιακών νόμων.

Αξιότιμοι κύριοι

Δεκάδες θα είναι οι απολυμένοι και σε επίπεδο νομού Λέσβου, εκατοντάδες οι μαθητές και οι γονείς τους που τους αφορά το πρόβλημα. Δεν υπάρχει πια οικογένεια στο νησί που να μην έχει έναν τουλάχιστον απολυμένο, έναν μακροχρόνια άνεργο, έναν ελαστικά απασχολούμενο, έναν απλήρωτο εργαζόμενο, ως συνέπεια των πολιτικών που στηρίζετε όλα αυτά τα χρόνια. Δεν υπάρχει οικογένεια που να μην την αφορούν οι επιπτώσεις των πολιτικών που εφαρμόζετε, τα χαράτσια, οι περικοπές στην υγεία και στην παιδεία, η διάλυση των κοινωνικών δομών.

Το θανατηφόρο παιχνίδι των δόσεων και της χρεοκοπίας αλλά και της δήθεν «ανάπτυξης» πρέπει να σταματήσει! Σας καλούμε να πάρετε σαφή θέση άμεσα! Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς από τη Λέσβο, πολλοί από αυτούς ψηφοφόροι σας, περιμένουν μία σαφή δήλωσή σας: θα ψηφίσετε ξανά τα μέτρα που ισοπεδώνουν την κοινωνία ή θα βάλετε φρένο στον κατήφορο με ένα τιμητικό ΟΧΙ; Με το κεφάλαιο και την ολιγαρχία ή με τους εργαζόμενους και την κοινωνία;
Σας καλούμε να καταψηφίσετε το πολυνομοσχέδιο-έκτρωμα και να αποσύρετε τη στήριξή σας από μια κυβέρνηση που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την κοινωνία στην εξαθλίωση και στον κοινωνικό μεσαίωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου