Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης - Δελτίο Τύπου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 10 Ιουλίου στην αίθουσα τελετών του Πειραματικού Λυκείου έκτακτη Γενική της Ε.Λ.Μ.Ε. Λέσβου με θέμα το πολυνομοσχέδιο που προβλέπει κατάργηση 46 ειδικοτήτων της Τεχνικής Εκπαίδευσης και διαθεσιμότητα-απόλυση για 2.000 εκπαιδευτικούς. Η συμμετοχή των συναδέλφων ήταν μαζική και η συζήτηση γόνιμη και αποδοτική, σε κλίμα ενωτικό και αγωνιστικό. 

Η Γενική Συνέλευση πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:

1.      Να εκδώσει ψήφισμα καταδίκης της κυβερνητικής απόφασης για τις απολύσεις (αποστέλλεται συνημμένο).

2.      Να συγκροτήσει άμεσα ανοιχτή επιτροπή αγώνα για να πλαισιώσουν το ΔΣ και να οργανώσουν την πάλη ώστε να μην περάσουν οι απολύσεις. Ήδη στην επιτροπή γράφτηκαν δεκάδες συνάδελφοι, πράγμα πολύ χρήσιμο και ενθαρρυντικό καθώς θα μπορέσουν να λειτουργήσουν ως σύνδεσμοι με τους υπόλοιπους συναδέλφους, αφού τα σχολεία είναι κλειστά.  

3.      Να ξεκινήσει άμεσα καμπάνια ενημέρωσης της κοινωνίας για τις επιπτώσεις των απολύσεων και των καταργήσεων των ειδικοτήτων της ΤΕΕ αλλά για το νέο σχολείο που διαμορφώνουν. Την Πέμπτη 11/7 στις 10:30 στήνεται μικροφωνική και μοιράζεται η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης στο τρίγωνο στην αρχή της Ερμού, ενώ την Κυριακή 14/7 στις 20:00 στήνεται τραπεζάκι και μικροφωνική στην πλατεία Σαπφούς με ειδικότερη πρόσκληση για ενημέρωση προς τους συλλόγους γονέων (των τεχνικών σχολείων και όχι μόνο). 

4.      Να συμμετάσχει η Ε.Λ.Μ.Ε. στη σύσκεψη σωματείων-φορέων που καλούν για την Πέμπτη το βράδυ στις 20:00 οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Αιγαίου στον σταθμό.

5.      Να συμμετάσχει η Ε.Λ.Μ.Ε. στην απεργιακή συγκέντρωση της Τρίτης 16/7 σε συνεννόηση και συντονισμό με τους άλλους κλάδους που υφίστανται την ίδια επίθεση και που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

6.      Να παρέμβει αποφασιστικά- με ευθύνη του Δ.Σ. να ενημερώσει και μετά από συνεννόηση και με τους αιρετούς- σε οποιαδήποτε προσπάθεια υπηρεσιακών συμβουλίων ή της διοίκησης να υλοποιήσουν μέτρα για την απόλυση εκπαιδευτικών και να μην το επιτρέψει.

7.      Να καλέσει τους τοπικούς βουλευτές να πάρουν άμεσα σαφή θέση για τις απολύσεις των εκπαιδευτικών και να καταψηφίσουν στη βουλή το πολυνομοσχέδιο.
8.   Να διερευνήσει τη δυνατότητα δικαστικής προσβολής πτυχών του πολυνομοσχεδίου, στο κομμάτι που αφορά τις απολύσεις, σε συνεννόηση και με την Ο.Λ.Μ.Ε..

Σχόλια