Επιστολή προς τους γονείς

Η κυβέρνηση, η τρόικα και το Υπουργείο Παιδείας πλήττουν με αλλεπάλληλα χτυπήματα το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, εκεί που ζει και ανασαίνει και διαμορφώνεται το πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας, η νεολαία της.
Χωρίς να εθελοτυφλούμε ότι το Δημόσιο Σχολείο εκπλήρωνε μέχρι τώρα τις προσδοκίες όλων μας, αυτό το καλοκαίρι παρακολουθούμε να σχεδιάζεται για το Σχολείο ένα ζοφερό μέλλον, που ο μαθητής θα σταματά τη φοίτησή στα 15 του χρόνια, ώστε να βγει με λειψές γνώσεις σε μια εργασιακή ζούγκλα. 

Σε μία νύχτα καταργήθηκαν ειδικότητες και μαθήματα από τη Γενική Εκπαίδευση και 50 από τις 110 ειδικότητες στην Τεχνική Εκπαίδευση (ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ).

Με αυτόν τον τρόπο:

ü  Καταργούν τις επιθυμίες και τις ανάγκες χιλιάδων  μαθητών. Τους απαγορεύουν να σπουδάσουν στο δημόσιο σχολείο τους την ειδικότητα που έχουν επιλέξει, τους στέλνουν χάρισμα στον ιδιωτικό τομέα (ΚΕΚ-ΙΕΚ).

ü  Τους κατευθύνουν στη «μαθητεία», δηλ. στην απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, εθίζοντας έτσι τα παιδιά μας στο μοντέλο εργασίας και ζωής που θρέφει το σύστημά τους: δουλειά χωρίς δικαιώματα, προετοιμασία των δούλων του 21ου αιώνα.

ü  Πετάνε στη διαθεσιμότητα-απόλυση 2.472 εκπαιδευτικούς.

Δεν χτύπησαν τυχαία πρώτα στην Επαγγελματική Εκπαίδευση, το χώρο όπου προσφεύγουν τα πιο φτωχά στρώματα της κοινωνίας και επιζητούν άμεση επαγγελματική αποκατάσταση.

Αλλά δεν σταμάτησαν εδώ!

ü  Κλείνουν / συγχωνεύουν σχολεία, αυξάνουν τον αριθμό των μαθητών στα τμήματα.

ü  Καταργούν τελείως ή υποβαθμίζουν μαθήματα που αναπτύσσουν δεξιότητες και καλλιεργούν ολόπλευρα τους μαθητές: Τεχνολογία, ξένες γλώσσες, αισθητική αγωγή, μουσική, πληροφορική. Χρησιμοποιούν τα ωρολόγια προγράμματα σαν εργαλείο για την κατάργηση οργανικών θέσεων και την παραγωγή «υπεράριθμων» εκπαιδευτικών, που στη συνέχεια θα προστεθούν στις λίστες της διαθεσιμότητας-απόλυσης.

ü  Με το δήθεν «Νέο» Λύκειο, στο οποίο θα διεξάγονται πανελλαδικού τύπου εξετάσεις από την Α΄ Λυκείου,  θα κατορθώσουν να διώξουν μεγάλο κομμάτι των μαθητών .

ü  Καταργούν ενισχυτική διδασκαλία και πρόσθετη διδακτική στήριξη, κλείνουν τις σχολικές βιβλιοθήκες, συρρικνώνουν την ειδική αγωγή.

ü  Απολύουν τους σχολικούς  φύλακες. Αύριο έχουν σειρά οι καθαρίστριες και στη συνέχεια θα μετακυλήσουν στους γονείς τις σχετικές δαπάνες.

Το δαιμόνιο σχέδιό τους είναι πια ορατό:

Ξεπουλάνε όλα τα δημόσια αγαθά: Υγεία - Συνταξιοδότηση - Παιδεία – Πολιτισμό - Ενημέρωση - Νερό - Καθαριότητα - Ασφάλεια της χώρας - Ενέργεια - πλουτοπαραγωγικές πηγές - Δρόμους - Λιμάνια - Συγκοινωνίες - Τουρισμό - Νησιά… Όλα υποτάσσονται στο σύγχρονο θεό: ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ.

Και ΕΣΕΙΣ, ΕΜΕΙΣ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, που είμαστε οι μόνοι ιδιοκτήτες όλων αυτών των αγαθών, με τους μισθούς φτώχιας ή ΑΝΕΡΓΟΙ πλέον, δεν μπορούμε πια να συμμετέχουμε στη νομή αυτών των αγαθών που είναι καρπός του ιδρώτα μας.

Φτάνει! Ούτε ένα βήμα παρακάτω!

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να αλληλοφαγωθούμε με κάθε είδους ψευτοδιακρίσεις που κατασκευάζονται ώστε να πετύχουν τη συναίνεση στα σχέδια κατεδάφισης του κοινωνικού κράτους.

Η μοίρα μας είναι κοινή και ο βηματισμός μας κοινός και αποφασιστικός και νικηφόρος

Όλοι μαζί, γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι και άνεργοι:




ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ



ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

(ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ, ΠΡΟΣΘΕΤΗ, ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ)



ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ!



ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙ

Ø EΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 

Ø ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ

Ø ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ

Ø ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ - ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ!

Σχόλια