90% στην απεργία! Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά!

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Λέσβου χαιρετίζει τους εκατοντάδες εκπαιδευτικούς του νησιού μας που με τη συμμετοχή τους σήμερα στην απεργία και στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο έδωσαν ένα βροντερό μήνυμα στην κυβέρνηση αλλά και στην κοινωνία: ότι δεν θα γυρίσουμε στις τάξεις χωρίς τους απολυμένους συναδέλφους μας, ότι δεν θα συναινέσουμε στη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης, ότι θα είμαστε μέσα και έξω από τις αίθουσες στο πλευρό των μαθητών μας που η κυβέρνηση τους πετάει εκτός σχολείου, στη μαθητεία – τζάμπα εργασία, ότι θα είμαστε παρόντες σε κάθε κινητοποίηση της κοινωνίας που στενάζει κάτω από τον ζυγό της κυβερνητικής πολιτικής. Είναι όμως και ένα μήνυμα για τα κυβερνητικά παπαγαλάκια των ΜΜΕ που μιλούσαν για «μικρή συμμετοχή», για «υποκινούμενες αντιδράσεις», για «αντιδημοκρατικές διαδικασίες» και «μειοψηφίες».

Το ανεπίσημο ακόμα ποσοστό συμμετοχής στην απεργία για τη Λέσβο είναι γύρω στο 90%. Το 1/3 των σχολείων έκλεισε ολοκληρωτικά! Δεν μας φτάνει! Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά! Καλούμε και όλους τους συναδέλφους που μπήκαν σήμερα στις τάξεις να αναλογιστούν τι κάνουν, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να συστρατευτούν στον αγώνα. Αύριο κανένας απεργοσπάστης!

Η ένταση της απεργιακής κινητοποίησης είναι αναγκαία και για έναν ακόμα λόγο: τη μέρα αυτή που οι εκπαιδευτικοί διατράνωσαν εμφατικά την αντίθεσή τους στις αντι-εκπαιδευτικές πολιτικές, τα στελέχη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης συνελήφθησαν επ’ αυτοφόρω στις εννιά το βράδυ (!!!) από μέλη της απεργιακής επιτροπής σαν τον κλέφτη στα γραφεία στον Μακρύ Γιαλό να μεθοδεύουν την υποχρεωτική απόσπαση όσων εκπαιδευτικών «πλεονάζουν» σε άλλα νησιά του Β. Αιγαίου είτε και σε άλλες περιοχές στην υπόλοιπη Ελλάδα! Για τη διαδικασία αυτή ήταν προφανώς ενήμεροι και οι αιρετοί μας στο ΠΥΣΔΕ αλλά αγνόησαν την υποχρέωσή τους να ενημερώσουν τον κλάδο μέσω της Ε.Λ.Μ.Ε. και εξακολουθούν να παραμένουν θεατές στην επίθεση που δέχονται σήμερα όλοι οι εκπαιδευτικοί.
Όλοι σε διαρκή επαγρύπνηση! Κάθε μέρα έξω από τα σχολεία μας και έξω από τα συγκροτήματα που περιοδεύει η απεργιακή επιτροπή. Όλες και όλοι την Τρίτη 17/9 στις 11:00 στην παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης για να διατρανώσουμε την απόφασή μας ότι δεν θα αποδεχθούμε τα τετελεσμένα και ότι θα υπερασπιστούμε με κάθε τίμημα το δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή εργασία· την Τετάρτη 18/9 και ώρα 11:00 στα Κεντρικά Λύκεια στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει η ΕΛΜΕ μαζί με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης.

Σχόλια