7 Οκτ 2013

Ψήφισμα για ΕΛΜΕ Σάμου


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ –
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΔΙΩΞΗ ΤΗΝ ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ!

Τέσσερα μέλη της ΕΛΜΕ Σάμου απειλούνται με ποινική δίωξη! Ο πρόεδρος, ο γραμματέας, η ταμίας του ΔΣ και ο διευθυντής της ΕΠΑΣ Σάμου, καλούνται ήδη να καταθέσουν - απολογηθούν, στα πλαίσια προανακριτικής διαδικασίας που διεξάγεται με εντολή της εισαγγελίας και με αντικείμενο την κατάληψη της ΔΔΕ Σάμου στις 16-17/9. Την κατάληψη δηλαδή που αποφασίστηκε και υλοποιήθηκε μαζικά από το σωματείο στα πλαίσια του απεργιακού αγώνα και με στόχο να μπλοκάρει την αποστολή της λίστας των «πλεοναζόντων» συναδέλφων από τη Διεύθυνση στην Περιφέρεια και το Υπουργείο. Να μπλοκάρει δηλαδή τις διαδικασίες εργασιακής εξόντωσης δεκάδων συναδέλφων μας και τη διάλυση των σχολείων που αυτές σημαίνουν.

Είναι φανερό ότι στα πρόσωπα των τεσσάρων αγωνιστών επιχειρείται να ποινικοποιηθεί η πάλη του σωματείου που συμμετείχε και υπερασπίστηκε μαζικά και μαχητικά τον απεργιακό αγώνα μέχρι τέλους, αλλά και συνολικά οι αγώνες που υπερασπίζονται το δικαίωμα στη δουλειά και διεκδικούν δωρεάν δημόσια παιδεία για όλα τα παιδιά. Γι’ αυτό η επιχείρηση αυτή στρέφεται αντικειμενικά ενάντια σε όλα τα σωματεία, το λαό και τη νεολαία. Ενάντια στο δικαίωμα τους να αγωνίζονται και να διεκδικούν κόντρα στην πολιτική του συστήματος που προωθεί και επιβάλλει εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα.
Δεν δεχόμαστε να γίνει «νόμος» η αμορφωσιά, η εξαθλίωση και η ανεργία!
Όλοι μαζί απέναντι σε αυτή την επιχείρηση που στοχεύει να ποινικοποιήσει το δίκιο και τον αγώνα των πολλών. Ενώνουμε τη φωνή μας για να υπερασπίσουμε το δικαίωμα στη μαζική πάλη που διεκδικεί ψωμί-παιδεία-ελευθερία απέναντι στους δυνάστες του λαού και της νεολαίας.
ü  Κάτω τα χέρια από τη μαζική πάλη και τα σωματεία
ü  Οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται, δεν δικάζονται
ü Να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία ανάκρισης-δίωξης των μελών του σωματείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου