Για τη μεταφορά των μαθητών



Κακόγουστο αστείο κατάντησε η κατάσταση με τη νέα διακοπή των μεταφορών των μαθητών λόγω των οφειλών της Περιφέρειας προς τα ΚΤΕΛ και τα ταξί. Δεν υπάρχει σχολικό έτος πια που να μην έχει δημιουργηθεί πρόβλημα με τα σχολικά δρομολόγια.
Το πρόβλημα δεν είναι τεχνικό αλλά προκύπτει από τη στάση πληρωμών που έχει κηρύξει το κράτος σε κάθε κοινωνική ανάγκη, πολύ περισσότερο που την αρμοδιότητα αυτή την έχει αναλάβει η χρεοκοπημένη τοπική αυτοδιοίκηση.
Συνεχίζονται έτσι οι μεθοδεύσεις ώστε να αποδεχτεί η κοινωνική πλειοψηφία τη λογική ότι για να πάνε τα παιδιά στο σχολείο θα πρέπει οι γονείς να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Είναι μέρος μιας σκληρής ταξικής πολιτικής που θέλει τα παιδιά εκτός δημόσιου σχολείου, στην πρόωρη κατάρτιση, στη μαθητεία και στην εργασιακή εκμετάλλευση.
Την ίδια ώρα οι εκπαιδευτικές αρχές αλλά και η τοπική αυτοδιοίκηση ξεκοκαλίζουν εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ, στην προβολή του «νέου σχολείου» και σε αμοιβές στελεχών και επιτροπών, οι πρώτες, και σε έργα βιτρίνας, η δεύτερη. 
Η πρόσβαση στο σχολείο είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα για όλα τα παιδιά. Να δοθεί άμεσα μόνιμη και οριστική λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών. Δωρεάν και ασφαλείς μεταφορές για όλους τους μαθητές.

Σχόλια