Αποφάσεις ενάντια στην ΑΕΕ


Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Λέσβου χαιρετίζει τους είκοσι (20) συλλόγους διδασκόντων* οι οποίοι πήραν ομόφωνες ή συντριπτικά πλειοψηφικές αποφάσεις ενάντια στην αξιολόγηση – κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων και την χειραγώγηση – απαξίωση των εκπαιδευτικών.
Εξίσου χαιρετίζουμε και όσους εκπαιδευτικούς κράτησαν την ίδια στάση και δεν συμμετέχουν σε ομάδες αξιολόγησης μέσα σε συλλόγους που πήραν αποφάσεις συμμετοχής αλλά και όσους Διευθυντές σεβάστηκαν τις αποφάσεις των συλλόγων τους και δεν ανέθεσαν υποχρεωτικά αξιολογικό έργο σε όσους συναδέλφους δεν το επιθυμούσαν.
Καλούμε όλους αυτούς τους συναδέλφους να επιμείνουν στη στάση τους αυτή και να οργανώσουμε συλλογικά την ανυπακοή στις αυταρχικές και παράνομες εγκυκλίους του Υπουργείου «Παιδείας». Για το λόγο αυτό τους καλούμε στην ανοιχτή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. την Τρίτη 8 Απριλίου και ώρα 7:00 μ.μ. στα γραφεία της Ε.Λ.Μ.Ε. στη Χρυσομαλλούσα (Χρυσομαλλούσης 31Β).

Απευθυνόμαστε και σε όσους συναδέλφους υπέκυψαν στις πιέσεις και δήλωσαν συμμετοχή στις ομάδες να το ξανασκεφτούν και να συνταχτούν με τις θέσεις του κλάδου και όχι με τις επιδιώξεις όσων απεργάζονται τη διάλυση του δημόσιου σχολείου και την εξαθλίωση του εκπαιδευτικού.
Προειδοποιούμε όσα στελέχη της εκπαίδευσης απειλούν και τρομοκρατούν τους συναδέλφους με ψεύδη και συκοφαντίες, με ΕΔΕ και πειθαρχικά, ότι η επίθεση αυτή δεν θα μείνει αναπάντητη! Είναι πια σαφέστερο από ποτέ ότι- παρά τα παχιά λόγια των υποστηριχτών της αξιολόγησης- η διαδικασία αυτή έχει διχάσει βαθιά τον κλάδο και ο καθένας μας πια πρέπει να διαλέξει: με τους συναδέλφους, τους μαθητές και τους γονείς τους ή με την «καριέρα» του, την κυβέρνηση και τις πολιτικές της εξαθλίωσης.
__________________________
* Γυμνάσιο Ερεσού, Γυμνάσιο και Λύκειο Άντισσας, Γυμνάσιο (Λ.Τ.) Άγρας, Γυμνάσιο και Λύκειο Πέτρας, Γυμνάσιο και Λύκειο Μανταμάδου, ΕΠΑ.Λ. Καλλονής, Γυμνάσιο Φίλιας, Γυμνάσιο Αγ. Παρασκευής, Γυμνάσιο και ΕΠΑ.Λ. Γέρας, Γυμνάσιο και ΕΠΑ.Λ. Πλωμαρίου, Λύκειο Παμφίλων, 1ο και 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης, 2ο ΕΠΑ.Λ. και ΣΕΚ Μυτιλήνης.

Σχόλια