Αντιφασιστική διαδήλωση - Ένας χρόνος από τη δολοφονία του Π. Φύσσα


Ένας χρόνος συμπληρώνεται την Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά, μαχαιροβγάλτη της Χρυσής Αυγής, στο Κερατσίνι. Η φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, μετά από δεκάδες επιθέσεις σε μετανάστες, αγωνιστές και στέκια, αποθρασυνόμενη απ’ την ασυλία που της παρείχαν οι αρχές και απ’ την είσοδό της στη βουλή, θέλησε τότε να …αναβαθμίσει την δράση της. Μια εβδομάδα πριν είχε άλλωστε οργανώσει τη δολοφονική επίθεση ενάντια σε μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, ευτυχώς χωρίς θύματα. Βία, τραμπουκισμοί και δολοφονίες ήταν άλλωστε πάντα το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής, μαζί μ’ έναν αποκρουστικό εθνικισμό, ρατσισμό και φιλοναζισμό, με στόχο τη διαίρεση και τρομοκράτηση των εργαζομένων και του κινήματος. Γι’ αυτό στοχοποίησε τον Π. Φύσσα, επειδή τραγουδούσε ενάντια στην καταπίεση, την αδικία, τον φασισμό.

Οι εξελίξεις που ακολούθησαν τη δολοφονία του Π. Φύσσα με την σύλληψη της ηγεσίας και πολλών στελεχών της Χρυσής Αυγής και την ποινική δίωξη δεν αρκούν. Ο φασισμός είναι ένα φαινόμενο βαθιά ριζωμένο στα βράχια της κρίσης, της φτώχειας, της εξαθλίωσης, του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης που ζούμε, της αντιδημοκρατικής εκτροπής. Ακολουθεί μια πολιτική ξεθεμελιώματος κοινωνικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων, όξυνσης της ανεργίας και της εκμετάλλευσης, έντασης της καταστολής και της επίσημης αντι-μεταναστευτικής υστερίας.
Όταν στην Ουκρανία γίνεται φασιστικό πραξικόπημα με τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όταν στην καρδιά της Ε.Ε., στη Γαλλία και σε άλλες χώρες, οι φασίστες δυναμώνουν εκλογικά και πολιτικά, κανένας δεν μπορεί να πειστεί ότι αυτές οι κυβερνήσεις, μαζί και η ελληνική, θέλουν και μπορούν να καταστείλουν το φασιστικό φαινόμενο. Μόνο ένα οργανωμένο λαϊκό εργατικό κίνημα μπορεί να ανακόψει και να τσακίσει τη φασιστική απειλή. Παλεύουμε ενάντια στον φασισμό αντιμετωπίζοντας τις αιτίες που τον προκαλούν, τις αντιλαϊκές πολιτικές κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, τη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση. Πολεμάμε την ξενοφοβία, τη μισαλλοδοξία, τον ρατσισμό. Δεν αφήνουμε τους νεοναζί να σταθούν πουθενά: σε δρόμους και πλατείες, σε πόλεις και χωριά.
Η Ε.Λ.Μ.Ε. Λέσβου καλεί σε αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία την Πέμπτη 18/9 και ώρα 6:30 μ.μ. στην πλατεία Σαπφούς. Καλεί κόμματα κι οργανώσεις, πρωτοβάθμια σωματεία, το ΠΕΚ και το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, συλλογικότητες και ομάδες, όλο το λεσβιακό λαό, να πάρουν μέρος στη διαδήλωση.

Σχόλια