13 Νοε 2014

Συμμετοχή στη μαθητική πορεία


Η Ε.Λ.Μ.Ε. Λέσβου συμμετέχει την Παρασκευή 14/11 στην κινητοποίηση των μαθητών Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ της Λέσβου που μαζί με τους συμμαθητές τους σε όλη τη χώρα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και αγώνες ενάντια στην αποδόμηση του Δημόσιου Σχολείου.

Στο πλαίσιο των εφαρμοζόμενων αντιλαϊκών μέτρων το δημόσιο σχολείο, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς δέχθηκαν βάναυση επίθεση με καταλυτικές συνέπειες. Η κατάργηση σημαντικών τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και η παράδοσή τους σε ιδιωτικά συμφέροντα, η κατάργηση των ΕΠΑΣ, οι διαθεσιμότητες-απολύσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών, η απαξίωση των δομών ειδικής αγωγής και μουσικών, καλλιτεχνικών σχολείων, η κατάργηση των αθλητικών σχολείων, οι συνενώσεις τμημάτων, οι υποχρεωτικές υπερωρίες και οι συνεχείς μετακινήσεις εκπαιδευτικών, η κατάργηση όλων των υποστηρικτικών δομών και η εφαρμογή του νόμου για το Νέο Λύκειο, η Τράπεζα Θεμάτων που ωθεί χιλιάδες μαθητές στην πρόωρη κατάρτιση (μεταγυμνασιακά ΣΕΚ) και τη μαθητεία υποβαθμίζουν τόσο τη γενική παιδεία όσο και την επαγγελματική εκπαίδευση.
Συμπαραστεκόμαστε στη συλλογική πάλη των μαθητών μας με σκοπό να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στη μόρφωση, υγεία, δουλειά.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
Μόρφωση - εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, ουσιαστική, δημόσια και δωρεάν!
Ø  Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την αντιδραστική «αναδιάρθρωση» της εκπαίδευσης, γενικής και τεχνικής. Όχι στο σχολείο της αγοράς (όχι στον εξεταστικό μαραθώνιο, στη μαθητεία, στην ιδιωτικοποίηση και στην πρόωρη κατάρτιση μετά το γυμνάσιο)!
Ø  Άμεσα μέτρα ενίσχυσης για να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία.
Ø  Να ανακληθούν τώρα οι διαθεσιμότητες-υποχρεωτικές μετατάξεις των συναδέλφων.
Ø  Να επανέλθουν οι τομείς και οι ειδικότητες της ΤΕΕ που καταργήθηκαν.
Ø  Καμιά συγχώνευση-κατάργηση σχολείου! Διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών.
Ø  Μαζικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών τώρα, για τη λειτουργία των σχολείων.
Ø  Ανώτερο όριο 20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις κατευθύνσεις και 10 μαθητές ανά καθηγητή στα εργαστήρια. Αύξηση των δαπανών για την εκπαίδευση.
Ø  Απόσυρση του ΠΔ για την αξιολόγηση και του νόμου 4142/13 για τη  Αρχή Διασφάλισης  Ποιότητας.
Ø  Ενιαίο 12χρονο σχολείο, υποχρεωτικό, δημόσιο και δωρεάν, ποιοτικά αναβαθμισμένο για όλα τα παιδιά.  Ουσιαστική στήριξη της τεχνικής εκπαίδευσης.
Η Ε.Λ.Μ.Ε. Λέσβου καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς στη μαθητική συγκέντρωση και πορεία την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου, στις 11.30 π.μ. στα Κεντρικά Λύκεια και για το λόγο αυτό κηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (11:00 π.μ-2.00 μ.μ.).
Κανένα παιδί και κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει από το σχολείο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου