Διευκόλυνση εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές


Έφτασαν στο Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. παράπονα για μεροληπτική αντιμετώπιση αιτημάτων συναδέλφων που επιθυμούν να κάνουν χρήση της διευκόλυνσης που προβλέπει το παραπάνω σχετικό. Θεωρούμε ότι το πνεύμα της εγκυκλίου του ΥΠΑΙΘ είναι να διευκολύνει όλους τους εκπαιδευτικούς που θα ταξιδέψουν στον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους για τις γιορτές, από τη στιγμή που είμαστε μια απομακρυσμένη νησιωτική περιοχή και τα δρομολόγια δεν είναι τόσο τακτικά.

Επομένως είναι αυθαίρετος ο διαχωρισμός όσων ταξιδέψουν για Καβάλα και όσων για Πειραιά και άδικος για όσους κατευθυνθούν προς Νότια Ελλάδα. Επισημαίνουμε μόνο το ενδεχόμενο λόγω καιρικών φαινομένων να καθυστερήσει ή και να αναβληθεί το μοναδικό προγραμματισμένο δρομολόγιο των παραμονών των Χριστουγέννων για Πειραιά, την Τρίτη το βράδυ.
Γι’ αυτό ζητούμε να εγκριθούν όλες οι άδειες διευκόλυνσης που θα καταθέσουν οι συνάδελφοι και να δει η Διεύθυνση και οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων τη δυνατότητα αναπλήρωσης των μαθημάτων των αδειούχων σε ένα πιο ευρύ σχεδιασμό από το στενό πλαίσιο που προτείνει το Υπουργείο (λ.χ. να γίνουν οι αναπληρώσεις και μετά τις γιορτές).

Σχόλια