Ενημερωτικό για εξετάσεις πιστοποίησης ΤΠΕ Α΄


Σχετικά με ερωτήματα που δέχτηκε το ΔΣ της ΕΛΜΕ από συναδέλφους για το πρόγραμμα πιστοποίησης εκπαιδευτικών στις βασικές δεξιότητες ΤΠΕ Α΄ Επιπέδου, ενημερώνει για τα εξής:
Από τις 29 Ιανουαρίου είναι διαθέσιμα προγράμματα πιστοποίησης ΤΠΕ Α΄ Επιπέδου σε όλη την Ελλάδα. Η όλη φάση προβλέπεται να κρατήσει ως τις 5 Απριλίου. Το γεγονός ότι σε πρώτη φάση δεν είχαν ανακοινωθεί εξεταστικά τμήματα στη Λέσβο έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο φορέας που υλοποιεί το πρόγραμμα χρωστάει χρήματα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και σε όσους έχουν εργαστεί σε παλιότερα προγράμματα του ίδιου έργου.
Παρόλα αυτά το Πανεπιστήμιο Αιγαίου δέχτηκε να ξεκινήσει κανονικά το πρόγραμμα με πρόθεση να εξυπηρετήσει όσο το δυνατόν περισσότερους εκπαιδευτικούς. Ήδη έχει διεξαχθεί μία εξέταση (δύο τμήματα των 15) το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου και θα ακολουθήσει και μία δεύτερη (για άλλα δύο τμήματα των 15) το Σάββατο 7 Μαρτίου.
Σύμφωνα με ενημέρωση από τους υπευθύνους από το Πανεπιστήμιο- αλλά και όπως λέει στην ιστοσελίδα των ΤΠΕ- τα προγράμματα θα ανακοινώνονται σταδιακά σύμφωνα με την ζήτηση από μεριάς των εκπαιδευτικών. Αυτό σημαίνει ότι όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις θα πρέπει να επισκέπτονται τακτικά την ιστοσελίδα (http://b-epipedo2.cti.gr/mis/) και να ελέγχουν αν άνοιξε τμήμα. Για όσους εκπαιδευτικούς δηλαδή δεν προλάβουν να δηλώσουν το επόμενο τμήμα, οι υπεύθυνοι διαβεβαιώνουν ότι θα ανοίξει και άλλο τμήμα και ότι θα πρέπει να παρακολουθούν συστηματικά τη πορεία του προγράμματος.  

Σχόλια