Ψήφισμα 1ο Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης


Αύριο Πέμπτη 7 Μαΐου συνεχίζεται η δίκη των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής που ξεκίνησε στις 20 Απρίλη, κάτω από την πίεση του αντιφασιστικού κινήματος.

Η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική ναζιστική οργάνωση που θέλει να αναβιώσει τις πιο μαύρες σελίδες που έζησε η ανθρωπότητα με το Άουσβιτς και το Νταχάου. Είναι απόγονοι των γερμανοτσολιάδων και των δοσίλογων της ναζιστικής κατοχής. Όλοι εμείς που τιμούμε τους αγώνες της Αντίστασης στην κατοχή, τις θυσίες των μαρτύρων στα Καλάβρυτα, το Κομμένο, την Καισαριανή, το Δίστομο, το Χορτιάτη και τόσες άλλες μαρτυρικές πόλεις, απαιτούμε την απομόνωση των νεοναζί.

Είναι ώρα να καταδικαστούν οι υπεύθυνοι αυτής της εγκληματικής συμμορίας, οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, οι τραμπούκοι της εργοδοσίας που επιτέθηκαν δολοφονικά στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, οι ρατσιστές που επιτέθηκαν στους Αιγυπτίους ψαράδες αλλά και σε εκατοντάδες μετανάστες στις γειτονιές, αγωνιστές των κινημάτων, εβραίους, Ρομά, ομοφυλόφιλους, ανάπηρους. Αυτοί που αποτελούν το μακρύ χέρι του κεφαλαίου για την πιο βρώμικη δουλειά ενάντια στους εργαζόμενους στα χρόνια της κρίσης.


Απαιτούμε να διακοπεί η κρατική χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής και να κλείσουν τα γραφεία-ορμητήρια που διατηρεί στις γειτονιές. Συμμετέχουμε σε κάθε πανελλαδικού χαρακτήρα αντιφασιστική κινητοποίηση αποφασιστεί από σωματεία και ομοσπονδίες.

Ταυτόχρονα η Γενική Συνέλευση της Ε.Λ.Μ.Ε. Λέσβου καταδικάζει απερίφραστα κάθε οπαδό ή νοσταλγό του ναζισμού που βρίσκεται στους κόλπους του συλλόγου- είτε αυτός αυτοχαρακτηρίζεται ως «εθνικοσοσιαλιστής», όπως ο Διευθυντής του 6ου Γυμνασίου Β. Μακρυπούλιας, είτε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο- ο οποίος διαδίδει φασιστικές και ρατσιστικές ιδέες, υιοθετεί εθνικιστικές εξάρσεις και προσβάλλει τη δημοκρατία.

Για τους εκπαιδευτικούς της Λέσβου ο φασισμός, σε κάθε του έκφανση, είναι έννοια, ιδεολογία και πρακτική ασύμβατη με το αγαθό της εκπαίδευσης. Το σωματείο και όλοι οι εκπαιδευτικοί δεν θα μείνουμε απαθείς όταν βλέπουμε τις ιδέες αυτές να εισχωρούν στο σχολείο με τη μία ή την άλλη μορφή. Ο σεβασμός στις αρχές της ελευθερίας, της ισότητας, της δημοκρατίας- που σήμερα διακυβεύεται όσο ποτέ άλλοτε στην πρόσφατη Ιστορία- κατακτιέται μόνο με διαρκή επαγρύπνηση και αγώνα τόσο της εκπαιδευτικής κοινότητας όσο και ολόκληρου του λαϊκού κινήματος.

Σχόλια