19 Νοε 2015

Ψήφισμα για αναπληρωτές

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Λέσβου καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να δοθεί μεν η αυτονόητη συνδικαλιστική άδεια στην αναπληρώτρια συνάδελφο Κική Γιαννάτου, μέλους του Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε., χωρίς όμως την ταυτόχρονη αναγνώριση του χρόνου της συνδικαλιστικής άδειας ως χρόνου πραγματικής προϋπηρεσίας.
Η εν λόγω απόφαση δεν είναι απλώς μια κίνηση που ουσιαστικά ποινικοποιεί και απαγορεύει την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και τη συνακόλουθη προάσπιση των δικαιωμάτων του κόσμου της αδιοριστίας σε  επίπεδο Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε., της μεγαλύτερης ομοσπονδίας της χώρας, είναι ταυτόχρονα και ένα μήνυμα απόλυσης την επόμενη σχολική χρονιά προς τη συνάδελφο Κική Γιαννάτου, από τη στιγμή που απειλείται με μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας της κατά το τρέχον σχολικό έτος και την εκδικητική κατάταξή της στους μελλοντικούς πίνακες σε χαμηλότερες θέσεις.
Είναι ένα συνολικότερο μήνυμα ότι ο ελεύθερος και ανυπότακτος συνδικαλισμός των συμβασιούχων  εργαζομένων εκπαιδευτικών δεν έχει θέση σήμερα στην Ο.Λ.Μ.Ε., αύριο στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, σε μια συγκυρία μάλιστα κατά την οποία η πολιτική των μηδενικών διορισμών μετατρέπει  όλο και μεγαλύτερο κομμάτι των εκπαιδευτικών σε ελαστικά απασχολούμενους. Σε αυτή τη συγκυρία λοιπόν η κυβέρνηση έρχεται να αμφισβητήσει και το δικαίωμά τους στη συνδικαλιστική δράση!
Η υπόθεση υπεράσπισης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των ελαστικά εργαζόμενων συναδέλφων μας- δηλαδή του πιο πληττόμενου κομματιού των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζόμενων- είναι υπόθεση όλων μας!
Να θυμίσουμε επίσης ότι:
1.      Το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει αναγνωρίσει την προϋπηρεσία δύο χρόνων (2010-2012) όλων των αναπληρωτών με αποτέλεσμα την άδικη και παράτυπη κατάταξη τους στους πίνακες.
2.  Δεν προχωρεί καν στους λίγους προϋπολογισμένους διορισμούς της προηγούμενης κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αν και τα κενά εξακολουθούν να παραμένουν χιλιάδες.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Ø  Άμεσους μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών με βάση την προϋπηρεσία και τις πραγματικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Ø  Άμεσο διορισμό  όλων των διοριστέων. Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών, ειδικού επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού στις δομές ειδικής αγωγής (ΣΜΕΑΕ) με αδιάβλητο και διαφανή τρόπο.
Ø  Αποκατάσταση των αδικιών με άνοιγμα των πινάκων από το 2010 και προσμέτρηση όλης της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών.
Ø  Άμεσα προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών με δωδεκάμηνες συμβάσεις και πλήρη εργασιακά ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα μέσω του κρατικού προϋπολογισμού.
Ø  Κατάργηση της ωρομισθίας, του θεσμού των ΑΜΩ και της ελαστικής εργασίας. Καμία σκέψη για εισαγωγή του θεσμού του voucher στο χώρο της εκπαίδευσης.
Ø  Πλήρης υπολογισμός ενσήμων σε ημέρες απεργίας, αναρρωτικές άδειες και άδειες εγκυμοσύνης. Μέτρα προστασίας της μητρότητας των αναπληρωτριών συνεδελφισσών με πλήρη καταβολή του μισθού τους και υπολογισμού της προϋπηρεσίας.
Ø  Επαναλειτουργία των αντισταθμιστικών προγραμμάτων της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και της Ενισχυτικής Διδασκαλίας από την αρχή του σχολικού έτους. Πλήρης διαφάνεια στις προσλήψεις αναπληρωτών στα εν λόγω  προγράμματα από τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών.
Ø  Αύξηση του βασικού μισθού. Επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς και για όλους τους ανέργους σε όλο το διάστημα της ανεργίας τους.
Ø  Ένταξη των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που υπηρετούν εκτός μόνιμης κατοικίας τους σε πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου, σίτισης, μείωσης του κόστους μεταφοράς.
Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας, στα πλαίσια του αιτήματος μας για εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών, να ανακαλέσει την απαράδεκτη απόφασή του, με πλήρη αναγνώριση της προϋπηρεσίας της Κικής Γιαννάτου κατά το χρόνο συνδικαλιστικής άδειας.
Καλούμε επίσης τόσο το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. όσο και τις υπόλοιπες ομοσπονδίες του δημόσιου τομέα να ανατρέψουμε στην πράξη την εν λόγω απόφαση με κινητοποιήσεις σε πείσμα της κυβερνητικής αναλγησίας και αδιαλλαξίας.
Άμεση χορήγηση της συνδικαλιστικής άδειας της συναδέλφου Κικής Γιαννάτου ως ισότιμου μέλους του Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. με πλήρη αναγνώριση της προϋπηρεσίας.
Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση για όλους τους ελαστικώς εργαζόμενους εκπαιδευτικούς και λειτουργούς του δημόσιου τομέα. Πλήρης εγγραφή- συμμετοχή- δραστηριοποίηση στα σωματεία και τις ομοσπονδίες μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου