15 Δεκ 2015

18 Δεκέμβρη - Ημέρα αλληλεγγύης στους μετανάστες

Η Ε.Λ.Μ.Ε. Λέσβου διοργανώνει, από κοινού με άλλα σωματεία, συλλαλητήριο και πορεία την Παρασκευή 18 Δεκέμβρη και ώρα 6:00 μ.μ. στην πλατεία Σαπφούς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών. Στις 18 Δεκέμβρη, σε κάθε πόλη και γειτονιά, σε κάθε κοινωνικό και εργασιακό χώρο, από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μέχρι την Ειδομένη αλλά και σε κάθε σταθμό της προσφυγικής διαδρομής μέχρι την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, ενώνουμε τη φωνή μας με τους πολιτικούς και οικονομικούς πρόσφυγες. Στις 18 Δεκέμβρη μαζικά, αποκεντρωμένα και μαχητικά συνεχίζουμε και κορυφώνουμε τη δράση μας σε πανελλαδικό επίπεδο. Στις 18 Δεκέμβρη συντονιζόμαστε και οργανώνουμε την αντίστασή μας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
Διεκδικούμε:

Ø  Όχι στον πόλεμο, στην τρομοκρατία και τον ιμπεριαλισμό. Καμία επέμβαση ΕΕ-ΝΑΤΟ-Ρωσίας στη Μέση Ανατολή. Καμία συμμετοχή και στήριξη της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, είτε με στρατό είτε με βάσεις.
Ø  Να μπει ένα τέλος στο έγκλημα στο Αιγαίο– Να πέσει ο φράχτης του Έβρου, κανένας φράκτης στην Ευρώπη. Ασφαλής, ελεύθερη διέλευση από χερσαία και θαλάσσια σύνορα, για τους πρόσφυγες του πολέμου, της καταπίεσης και της φτώχειας.
Ø  Όχι στην τρομοϋστερία, τον φόβο και την καταστολή. Υπεράσπιση και διεύρυνση των λαϊκών ελευθεριών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων.
Ø  Όχι στα Hot Spots και την εξαίρεση δικαιωμάτων– Όχι στην ποινικοποίηση της μετανάστευσης– Νομιμοποίηση και πλήρη δικαιώματα για τους οικονομικούς και πολιτικούς πρόσφυγες.
Ø  Όχι στη στρατιωτικοποίηση των συνόρων– Να σταματήσουν οι δολοφονικές επιχειρήσεις αποτροπής και επαναπροώθησης της Frontex και της ελληνικής συνοριοφυλακής.
Ø  Όχι στην ανάθεση της συγκράτησης της προσφυγιάς στο καθεστώς Ερντογάν– Απευθείας μεταφορά των αιτούντων άσυλο σε ευρωπαϊκό έδαφος.
Ø  Κατάλληλα δημόσια κτίρια και δομές για την αξιοπρεπή στέγαση, περίθαλψη, σίτιση των οικονομικών και πολιτικών προσφύγων– Χρηματοδότηση και προσλήψεις για τις δομές και υπηρεσίες κοινωνικής στήριξης και όχι για κέντρα κράτησης και καταστολή.

Σημ.: Η Ε.Λ.Μ.Ε. Λέσβου έχει αποφασίσει τη στήριξή της στη διήμερη πανελλαδική δράση που διοργανώνουν σωματεία, οργανώσεις και συλλογικότητες ενάντια στον φράκτη του Έβρου σε Αλεξανδρούπολη και Κήπους στις 23-24 Γενάρη. Συνεπώς θα συμβάλλει και οικονομικά στη μετακίνηση και τη συμμετοχή μελών της. Όποιος συνάδελφος ενδιαφέρεται να μεταβεί στην κινητοποίηση ας επικοινωνήσει με την Ε.Λ.Μ.Ε. το γρηγορότερο δυνατό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου